Vælg det helt rigtige brygudstyr med professionel hjælp

10 februar 2021
Lotte Hindsberg

Selvom det er muligt at brygge øl i et helt almindeligt køkken, blot der er en stor gryde og et termometer, kan behovet for et bedre brygudstyr opstå, især hvis man er seriøs interesseret i at brygge mere og andet end en god basisøl.

Markedet for brygudstyr kan være svært at overskue, så når du skal finde det helt rigtige for dig, kan du med fordel søge råd og vejledning hos de virksomheder der sælger brygudstyr. F.eks. Albryg.dk. Det er vigtigt at det brygudstyr du vælger passer til den type øl du brygger, samtidig med at det også åbner op for nye muligheder og hverken er for stort eller lille. 

Der er rig tradition for ølbrygning i Danmark

Øllet har været kendt i Danmark i over 5000 år viser arkæologiske fund og enhver gård eller husholdning har brygget sin egen øl hel frem til for få århundrede år siden. Her blev der dannet bryggerilaug, men kun i byerne.

På landet forsatte kvinderne, ja kvinderne med at brygge gårdens øl. Op gennem de mange årtusinder var det kvindernes ansvar at brygge øllet og det var ikke en lille opgave. Der skulle brygges omkring 5 liter til hver person. Dagligt. 

Lær at brygge øl

Uanset om du er ny og gerne vil lære at brygge den egen øl, eller om du har erfaring men gerne vil lære mere. Måske en ty teknik eller ny type øl, kan du med fordel tage på et ølbrygningskursus. Her kan du i hyggelige omgivelser lære mere om ølbrygning. 

Du kan også finde et utal af videoer, blandt andet på YouTube. De beskriver detaljeret og visuelt ikke alene hvordan du brygger øl men også forskellige former for ølbrygning. Der findes også et godt uiblioketsudvalg af bøger, hvor du kan læse dig frem til forskellige typer af øl.

Flere Nyheder