Skyggen fra døren siger noget om den

13 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Vi kender nok alle det med, at vi har hørt en spøgelseshistorie som lille, eller vi har set en uhyggelig gyserfilm, hvor det handler om, at en dør den knirkende åbner sig, og så stikker der en skræmmende hånd eller lignende frem.

En del af effekten ved dette er at vise eller beskrive, hvordan skyggen fra døren den forandringer sig, som døren den åbnes mere.

Den lille lyskilde, som der er, gør, at skyggen fra døren bliver lang eller kort, og det kan give den skræmmende effekt, at man ved, at om lidt kommer monsteret!

I den mere rolige afdeling kan den skygge også være med til at determinere, om døren skal lukkes eller ej, for størrelsen på skyggen kan netop gøre, at man kan se, om døren er meget eller lidt åben.

Dette kræver dog, at man altid har den samme lyskilde med den samme styrke, for ellers vil skyggen forandres herefter.

døre

Via skyggen får du styr på døren

Selvfølgelig forandrer lyset sig jo også efter, om det er nat eller dag, og om man har mange eller få lamper tændt.

Men hvis man er vant til at se døren have en lang skygge, når den er åben på en bestemt måde, så kan det drille en, hvis man indretter lokalet med andre lyskilder, så skyggen fra døren falder anderledes en anden gang.

For man er for eksempel vant til, at når skyggen er lang, så er døren åben, og man ved så, at den skal lukkes, eller man som minimum skal holde øje med, at man ikke går ind i den.

Det er en lille del af det at indrette et hjem, men det er de små ting, som man måske ikke tænker over eller overvejer, førend man har omdannet lokalet.

Så nu ved du, at det er noget, man skal være opmærksom på.

Flere Nyheder