Oliebehandling – silkemat overflade til dit gulv

11 december 2018
Tina Høy
Oliebehandling - silkemat overflade til dit gulv

GulvKanonen kan både give dit gulv oliebehandling samt rådgive dig i vedligeholdelse.

gulvkanonen.dk kan du læse om, hvordan oliebehandling giver en silkemat overflade til dit gulv, der samtidig er modstandsdygtig over for snavs og slid. Under behandlingen vil olien trænge ned i træets porer og fremhæve træets naturlige glød. Vælger du at behandle dit trægulv med olie, vil du opleve, at det får en slidstærk overflade, samtidig med at olien fremhæver træets naturlige struktur og årer.  

Behandling med hvidpigmenteret olie

Den hvidpigmenterede kan anvendes på ludbehandlede, lyse træsorter, hvis du ønsker at fremhæve det hvide look. Denne behandlingsform giver en silkemat overflade, der er modstandsdygtig over for snavs, hvilket gør det let at vedligeholde gulvet.

Almindelig oliebehandling

Vælger man at give gulvet en almindelig oliebehandling (dvs. med olie, der ikke er hvidpigmenteret), vil man ikke opnå en lige så stærk overflade som ved at behandle med lak, men den vil til gengæld være nem at friske op dér, hvor der bliver mere slidt. Eksempelvis rundt om spise- eller sofabordet.

Vedligeholdelse af oliebehandlet trægulv

Et oliebehandlet trægulv bør fejes med en blød kost eller støvsuges. Sørg for at støvsugeren har et børstemundstykke på med bløde børster, inden du går i gang, da du på den måde undgår at ridse gulvet.

Når du har fejet eller støvsuget gulvet, bør du vaske det med vand tilsat sæbespåner eller en anden plejende sæbe, der er fremstillet til rengøring af olierede trægulve. Brug så lidt vand som muligt, da trægulve generelt er følsomme over for fugt og vand. Husk at tørre gulvet af, efter det er vasket. Bliver gulvet slidt at se på, kan det friskes op med en egnet plejeolie. 

På hjemmesiden kan du se priser, spørgsmål og svar samt udtalelser fra kunder. Fx kan du se fordelene ved oliebehandling, som bl.a. er, at du kan nøjes med at påføre plejeolie de steder, gulvet er slidt.

Flere Nyheder