Melatonin som kosttilskud

27 januar 2020
Astrid Pedersen
Melatonin som kosttilskud

I Danmark er det ikke muligt at købe melatonin som kost tilskud, idet stoffet her til lands er klassificeret som et lægemiddel og derfor ikke må forhandles i håndkøb. I modsætning til andre lande, hvor melatonin går under betegnelsen kost tilskud, har Danmark altså valgt at underlægge køb af melatonin lægemiddelstyrelsens regelsæt for indførelse af medicin.

Måske tænker du, at så kan du jo bare købe din melatonin online. Men her skal du være opmærksom på, at reglerne ikke udelukkende gælder forhandlere, men også privat personer, som forsøger at indføre medicin i landet. Så selv om du givetvis vil kunne finde et stort og varieret udvalg af melatonin i internationale webshops tilhørende lande, i hvilke melatonin er karakteriseret som et natur lægemiddel eller et kost tilskud – og derfor sælger stoffet i håndkøb – er det ikke sikkert, at din forsendelse nogen sinde når frem.

Skal du endelig ud i at købe melatonin på nettet, skal du huske at gøre dette i en webshop tilhørende en forretning med base i et EU eller et EØS land. Her tillader lovgivningen dig at købe melatonin til eget forbrug. USA og Asien er således no go, hvis du vil købe melatonin og indføre det i Danmark. Se lovgivningen om køb af melatonin på melatoninguide.dk og bliv klogere.

Alternativer til melatonin

Selv om du ikke kan købe melatonin tilskud i Danmark, kan du sagtens booste dine melatonin og serotonin niveauer i kroppen ad naturlig vej. Dette sker for eksempel gennem din daglige kost, hvor du kan vælge at spise særlig tryptofan holdige fødevarer. Tryptofan er en aminosyre, som stimulerer udskillelsen af melatonin og serotonin. Du kan også benytte det fuldt ud lovlige og særdeles effektive kost tilskud Zenbev, som har et højt naturligt indhold af tryptofan.

Læs mere, og bestil Zenbev, på melatoninguide.dk

Flere Nyheder