Lad din tandlæge hjælpe med at forebygge og behandle dårligdomme i tænderne

02 juni 2022
Astrid Pedersen

advertorial

De fleste af os har haft stor glæde af skoletandplejen og den gratis tandbehandling indtil det fyldte attende år. Desværre er der mange som siden hen forsømmer tandlæge besøgene, og aldrig rigtig kommer af sted. Og det er faktisk synd – for et tandlæge besøg hvert eller hvert halve år er en vigtig forudsætning for at vedligeholdelse det blivende tandsæt.

Forebyg tandsygdomme med hjælp fra din tandlæge

Den vigtigste del af tandlægens arbejde består i forebyggelse af sygdomme og dårligdomme i tænder og tandkød. Derfor vil du i forbindelse med dine årlige eller halv årlige tandlæge besøg få udført et omhyggeligt tandeftersyn samt en grundig rensning af tændernes overflade.

Ved undersøgelsen kan eventuelle forstadier til eksempelvis karies eller parodontose opspores, og forebyggende behandling iværksættes. Hvis tandlægen mistænker at en misfarvet plet på en tands emalje er forårsaget af en syreskade, og dermed kan udvikle sig til karies (huller i tænderne), kan han eller hun pensle den med fluor og dermed bremse udviklingen.

tandlæge

Ansatser til parodontose udmønter sig i dybe tandlommer, hvor bakterier kan samles og give anledning til betændelse. Udvikling af parodontose kan bremses ved dybderens af tandlommerne, således at bakterierne får ringe vækst betingelser. Og med den tilhørende polering af samtlige tænder forebygges opbygning af plak, hvor bakterier trives.

Hvis du sørger for at passe dine tandlæge besøg en til to gange på årlig basis vil du kunne bevare et smukt og intakt smil hele livet igennem. Du forlader klinikken med strålende tænder og frisk ånde samt visheden om at dine tænder er i trygge og professionelle hænder.

Find den bedste tandlæge i Vallensbæk

Hvis du leder efter en lokal tandlægeklinik i Vallensbæk, hvor du kan gå fast til tandlæge de næste mange år, kan du med fordel tjekke klinikken Tandlæge Mille Kjær. Book tid i dag via hjemmesiden milletand.dk.

Flere Nyheder