Hvilken postkasseløsning er din foretrukne?

20 juni 2020
Anders Lundtang Hansen

Det er ikke altid, at der er så meget at rafle om, når man skal vælge en postkasseløsning, for den kan være taget for en.

Et eksempel kan her være, at man bor til leje enten i en bygning, hos nogle mennesker eller har en lejelejlighed, hvor man allerede har bestemt postkassen for en – samt alle de andre udlejere.

Det kan være en beslutning, der er blevet taget på et beboermøde, fordi man gerne ville have nogle ensartede postkasser, der passede til omgivelserne i området og lejlighederne generelt. Og så var det billigst at købe en masse postkasser engros. 

Når man så bor privat, er der mange flere løsninger, man kan vælge i den sammenhæng, for her har man en stor del selvbestemmelse – til en vis grænse.

For eksempel er der på det seneste kommet nogle lovgrænser for, hvor tæt på og langt fra ens ejendom at en postkasse skal stå.

Og hovedreglen er her, at man skal gøre det lettest for postvæsenet med videre at aflevere posten.

Derfor kan man for eksempel ikke have en lang indkørsel, og så have postkassen helt oppe ved ens hus. Man skal have den nede ved vejen inden for en specifik afstand.

Man kan så søge om kompensation, hvis man nu for eksempel er svagt gående eller invalid.

Men selve postkasseløsningen kan som udgangspunkt selv være meget selvbestemmende over. Du er ikke bundet af at skulle være en bestemt stil din til postkasse, og du kan vælge, om det skal være en mindre en, der lige kan hænge på din væg, eller du vil have en større en, der kan være flere pakker i.

Selv hvis du er flyttet ind et sted, hvor der allerede er en postkasse – hvilket der ofte er – så kan du, hvis det er din egen ejendom, selv udskifte den til en, som du bedre kan lide.

Flere Nyheder