Hvem kan have glæde af hjælp fra en psykolog?

01 marts 2020
Astrid Pedersen
Hvem kan have glæde af hjælp fra en psykolog?

Mange mennesker dyrker den antagelse, at en psykolog kun behandler mennesker som har en mental sygdom eller en psykisk lidelse. Dette er langt fra sandheden. En psykolog har mange andre funktioner end som så.

De fleste af de mennesker, som besøger en psykolog, er faktisk slet ikke syge. Et forløb hos en psykolog kan være til stor hjælp for mennesker, som gennemgår kriser i deres liv. Det kan være en sorg, som har svært ved at fortage sig – for eksempel efter et dødsfald eller en skilsmisse. En psykolog kan også hjælpe, hvis man hænger fast i en depressiv tilstand, og har vanskeligt ved at komme oven på igen ved egenhjælp. Og så er psykolog samtaler et rigtig godt redskab i forbindelse med selvudvikling, og kan være vejen til mere selvværd og en øget evne til selvbevidsthed og selverkendelse.

I praksis betyder dette, at du hos en psykolog kan lære at udnytte dine egne indre ressourcer, når du ønsker at mestre livet og håndtere vanskelige perioder i din tilværelse.

Hvordan foregår en psykolog behandling?

Et forløb hos en psykolog vil altid indledes af en samtale, under hvilken din psykolog bliver klogere på dig og dine problemer. Psykologen vil spørge ind til dit liv, både før og nu, til dine familie forhold og selvfølgelig til de problematikker, du slås med. På den måde kan din psykolog få et nuanceret billede af hvem du er, og dermed have bedre forudsætninger for at tilrettelægge et meningsfuldt forløb.

Som forløbet skrider fremad, vil du ved hver session komme dybere ind på årsagen til dine problemer. Du vil helt sikkert blive overrasket over hvor meget du kan lære om dig selv gennem samtaler med en dygtig psykolog – og samtidig opnå en erkendelse af hvor meget du endnu har til gode!

Hos Lars Bjarnø – din psykolog på Østerbro – kan du få hjælp i form af kognitiv og metakognitiv terapi. Læs mere på larsbjarno.dk

Flere Nyheder