Giv dit barn natur og god leg hver dag

17 juli 2019
Mette Pedersen
Giv dit barn natur og god leg hver dag

Et godt børneliv er et, hvor barnet er glad og tilpas i hverdagen, hvor det er en glæde at stå op og gå i gang med hverdagen. Hver dag. Derfor betyder vores valg af vores børns institution også meget. Vi vil gerne give vores børn det bedst, men hvad er det?

Det bedst sted er der, hvor du kan mærke, dit barn er glad. Det sted, hvor nærhed og leg går op i en højere enhed, hvor der er god læring og hver dag er fyldt med gode intentioner og glæde. 

Sådan vælger du den rigtige institution

Det er som regel en ængstelig tid, når forældre skal i gang med at vælge pasning til sit barn. Mange ting skal gå op og man vil så gerne træffe det rigtige valg. Men hvor starter man – her er et par gode råd:

1.
Søg efter institutioner i dit nærområde og overvej dermed også, hvor langt du vil køre for at aflevere og hente hver dag. Måske ligger det bedste sted et stykke fra jeres bolig – her skal du beslutte, hvad der er vigtigst for jeres familie.

2.
Kig på pasningsstederne online, hvis de har en hjemmeside eller andet materiale liggende. Sæt dig ind i stedets filosofi, har det særlige mærkesager, har de fokus på bestemte områder og hvad er deres holdning til alt fra mad til leg i naturen. Står der ingenting, så ring eller skriv til lederen for at få svar.

3.
Aftal gerne et besøg i institutionen – her kan du få en rundvisning, se hvordan de voksne er overfor børnene, høre om hverdagen og blive klogere.

4.
Mærk efter i maven. Det er ikke altid i de nyeste bygninger, du kan mærke, at dit barn vil få det bedst. Gå efter det, du tror mest på.

Sådan søger du i dit nærområde

Står du selv overfor at skulle finde en vuggestue eller børnehave til dit barn, så start med at søge efter muligheder i dit nærområde online. Bor du i Espergærde, så søg efter børnehave i Espergærde og spørg gerne naboer, venner eller andre du kender i området, om de har gode erfaringer med et sted. Kig også gerne udover de åbenlyse valg. Se efter private pasningsmuligheder eller andre alternativer, som måske passer til dig.

I Espergærde findes for eksempel Kvistgård Børnehus, der er et lille privat hus med fokus på natur og musik. Det kan være det helt rigtige valg for jeres familie, og for at finde ud af det, er det vigtigt at følge de gode råd, vi netop har gennemgået. Det er ikke en garanti for at du finde det rette sted, men du kommer det meget nærmere ved at forberede dig godt.

Flere Nyheder