Få mere varme for pengene med en Daikin varmepumpe

02 september 2020
Astrid Pedersen

Er du klar til den grønne omstilling, og ønsker du som privat person at bidrage aktivt til denne? Så kan du med fordel begynde i boligen. Det er nemlig her det helt store private energi forbrug og CO2 udledning foregår. Og det er samtidig her du kan flytte nålen ganske effektivt når det handler om at skrue ned for forbruget.

Hvordan kan jeg spare på energien uden at spare på varmen?

Et stort dilemma i moderne hjem er selvfølgelig forbruget. De fleste af os ved godt at vi ved at skrue op for varmen også bruger mere energi – og dermed udleder mere CO2, til skade for klimaet og miljøet. Men der er på den anden side ikke nogen som har lyst til at fryse sig igennem det kolde og mørke vinter halvår. Og derfor handler det om at få det meste ud af den forbrugte energi.

Dette kan eksempelvis gøres ved at efterisolere husets ydermure. Du kan også udskifte samtlige ruder i husets vinduer med bedre isolerede versioner. Og endelig kan du tage et kig på din opvarmningsmetode. Bruger du stadig det samme gamle fyr som for tyve år siden, eller måske endda udtjente elradiatorer (som måske nok er den dyreste opvarmningsmetode der findes)? Så kan du med stor fordel sætte ind her.

Du kan vælge at erstatte det gamle fyr med en luft til vand varmepumpe eller de slidte elektriske varmeovne med en luft til luft varmepumpe. Varmepumper er nemlig den mest energi effektive opvarmningsmetode der findes til private hjem. Dette betyder at en varmepumpe, foruden at være særdeles klima og miljø venlig, også er utroligt besparende. Du kan roligt regne med at skære over 60% af dine udgifter til opvarmning når du benytter en varmepumpe. Og så kan du roligt skrue op for varmen uden samtidig at skrue op for din varmeregning!

Hos Dansk Varme kan du finde den helt rigtige varmepumpe – læs mere på danskvarme.dk

Flere Nyheder