Få et godt tilbud på gulvafhøvling

21 juli 2020
Astrid Pedersen

Et slidt trægulv, som ikke længere kan blive pænt ved almindelig gulv vask, vil have brug for en professionel behandling i forma af afslibning eller afhøvling af gulve. Men hvilken behandling er den rette at vælge?

Trænger mit gulv til en gulvafslibning eller til en gulvafhøvling?

For dig som lægperson kan det godt være svært at vide om dit slidte trægulv er bedst tjent med en gulvafslibning eller med en gulvafhøvling. En god tommelfinger regel her er at hvis træværket er gennemgående sundt og ubeskadiget, og trægulvet således jævnt i overfladen, vil en gulvafslibning med en dertil hørende efterbehandling være fuldt tilstrækkeligt for at få gulvet flot og skinnende igen.

De små skader og overfladiske skønhedspletter som skæmmer et gulv der blot har været udsat for almindelig dagligdags slitage stikker nemlig sjældent særligt dybt. Derfor vil en gulvafslibning, som typisk kun fjerner højst to millimeter af gulvets overflade, være den rette løsning. Men har gulvet været udsat for store mængder fugt, for eksempel i forbindelse med en vandskade, kan træværket have fået langt mere dybdegående skader.

Når fugt trænger ind i de parketter, lameller eller brædder, af hvilke gulvet består, vil disse ofte udvide sig. Derved kan der opstå buler, dybe revner eller deciderede niveau forskelle i dit trægulv. Og her vil en gulvafhøvling være på sin plads.

Hvem kan hjælpe mig med en gulvafhøvling?

Det kan altid anbefales at du overlader opgaven med afhøvling af gulve til en professionel gulvmand. En dygtig fagperson, som har mange års erfaring med afhøvling af gulve, vil hurtigt kunne vurdere skadernes omfang og dermed bestemme hvor meget – eller hvor lidt – det er nødvendigt at fjerne for at opnå en jævn overflade.

Du kan læse meget mere om hvorledes afhøvling af gulve foregår, og få et gratis og uforpligtende tilbud, på dbf-gulvservice.dk

Flere Nyheder